Se över din hemförsäkring

Det har kommit till styrelsens kännedom att det inte varit tydligt vilka försäkringar vi som förening har tecknade för er medlemmar och vill med denna nyhetsuppdatering uppmana er att se över era försäkringar.

Föreningen betalar för det så kallade bostadsrättstillägget hos Länsförsäkringar för alla bostadsrätter i föreningen. Det innebär att du som medlem enbart behöver teckna en hemförsäkring för lösöre precis som om du bott i en hyresrätt. Det gör förstås så att din privata försäkringspremie för hemförsäkringen blir lägre än om du själv skulle behöva betala bostadsrättstillägget.

Bostadsrättstillägget täcker enkelt förklarat skador på fast inredning (kök, badrum, golv och så vidare) och ytskikt (tapeter, målning med mera). Föreningens försäkring för fastigheten täcker sedan ytterväggar, bjälklag etc.

Om olyckan skulle vara framme är det en stor fördel för föreningen att bostadsrättstillägget och föreningens försäkring för fastigheten är tecknade hos samma försäkringsbolag. Det snabbar upp skadehanteringen och minskar därmed risken för större skada på fastigheten.

Vi uppmanar dig som medlem att kontakta ditt försäkringsbolag för hemförsäkring och stämma av omfattningen för din hemförsäkring. Om du har bostadsrättstillägget tecknat kan du med andra ord avsäga dig från detta och minska din försäkringspremie.

Hälsningar,
Styrelsen

Rulla till toppen