Ordning och Ansvar

Hos BRF Björkliden ska alla kunna känna sig hemma. Därför har föreningen ett antal förhållningsregler som du som bostadsrättsinnehavare skall följa. För att förenkla för dig har vi kompletterat stadgarna med ordnings- och ansvarsföreskrifter.

Ordningsföreskrifterna, som alla medlemmar skall följa, berör områdena ansvar, försäkring, trivsel, ekonomi, avflyttning och försäljning samt övriga förhållningsregler. Ansvarsföreskrifterna är en mer detaljerad beskrivning av just ansvarsfrågan då du som bostadsrättsinnehavare har ett väsentligt större ansvar än en hyresgäst. Du behöver till exempel själv ordna med vissa  reparationer och underhåll.

Neighborhood

Parkering

Free,Parking,Spot,Between,Other,Cars.,Top,View.,Urban,Transportation

Föreningen upplåter olika typer av parkeringsplatser för sina medlemmar. I nuläget finns 32 stycken garageplatser i kallgarage och 67 stycken parkeringsplatser. Alla platser är utrustade med motorvärmare.

Gästparkeringar finns belägna mittemot kvarterskrogen. Dessa är belagda med avgift dygnet runt via Parkster och övervakas av Drakstadens parkering AB.

Önskemål om parkeringsplats framföres till vår förvaltare, Castor. Kontaktuppgifterna hittar du under kontakt.

Bredband och TV

Alla lägenheter i föreningen är anslutna till både ett fibernät och kabel-tv nät. Genom kabel-tv nätet får alla lägenheter in ett grundutbud med TV-kanaler från Tele2, tidigare ComHem, utan någon speciell box eller abonnemang. Vill man däremot ha ett större kanalutbud finns möjligheten att teckna detta från just Tele2.

Föreningen har utöver grundutbudet för TV upphandlat ett gruppavtal gällande bredband som gäller hastigheten 250/50 mbit/s. Det ingår för dig som föreningsmedlem i hyran men du måste själv ta kontakt med Tele2 för att ansluta dig till avtalet.

20181126202452-1

Grovsopor

20211017195732-1

På föreningens område finns en sopsorteringsstation där matavfall, hushållssopor, kartong, tidning, plast, glas, metall, samt batteri kan slängas. I tvättstugan finns även en behållare för lampor. För övriga grovsopor hänvisar vi till kommunens återvinningsstationer.

Extra påsar till matavfall finns att hämta i tvättstugan.

Scroll to Top